logo_kulturistan
Scenkonstmuseet
Program t.o.m. tor 24 augusti

Veckans program

Kliv in i teaterns, dansens och musikens värld och upptäck scenkonsten genom ditt eget skapande. Ett interaktivt museum för alla åldrar.

Scenkonstmuseet

 Adress:
Sibylleg 2, buss/spårvagn Nybroplan, T-bana Östermalmstorg.
 Telefon:
08-519 567 00.
 Öppet:
varje dag 11-17 under juli-augusti.

Kort om Scenkonstmuseet

Musik- och teatermuseets uppdrag är att levandegöra musikens, teaterns och dansens kulturarv genom att beröra, berika och engagera besökarna. Arbetet med att bevara och tillgängliggöra föremål och musikinstrument lägger grunden för detta.

50 000 OBJEKT I SAMLINGARNA
Samlingarna har byggts upp under 100 år och innehåller cirka 50 000 objekt. De flesta föremålen finns i museets magasin i Nacka och i Tumba , de äldsta är från 1500-talet. I samlingarna finns musikinstrument, scenografimodeller, kostymer, konstföremål, teaterfigurer och marionettdockor. Bakom kulisserna arbetar museets experter intensivt med att samla in och vårda föremålen. Föremål ur samlingarna finns tillgängliga för allmänheten i utställningar och på webbplatsen.

SE, LYSSNA, PROVA!
Utställningarna är en levande mötesplats mellan kulturarv och nyskapande där interaktiviteten är i fokus. De intressanta och interaktiva utställningarna kompletteras med en bred pedagogisk verksamhet för besökare i alla åldrar.

GÅ PÅ FÖRESTÄLLNING, KONSERT OCH VERKSTAD
Programmet bjuder på många aktiviteter och evenemang: konserter, samtal, föreställningar, danskvällar och olika typer av verkstäder för skapande och utövande.

PEDAGOGISK VERKSAMHET
Utbudet av bokningsbara skolprogram är brett. Pedagoger leder visningar, verkstäder och aktiviteter för förskolebarn, barn, ungdomar och vuxna.